denise: Image: Me, facing away from camera, on top of the Castel Sant'Angelo in Rome (Default)
Denise ([staff profile] denise) wrote in [site community profile] dw_beta2013-11-25 04:15 am

new create entries beta

We had the old "new JS on journals" beta reporting entry as the topmost entry in this comm, which was causing some confusion! So, a fresh post for people to report problems they're having with the new Create Entries beta.

Things not yet implemented:

* a WYSIWYG/rich text editor to allow people to post formatted entries

* the ability to save draft entries, both so you can deliberately postpone entries for posting later and so that an unexpected browser crash or problem during the posting process won't cause you to lose work

* admin editing of community entries

* the "don't autoformat" checkbox (we can't quite figure out which pane to stick it in!)

Things that will be documented once it comes out of beta, but some people have missed:

* if you don't like the placement of panels or don't want to see certain panels, you can customize the placement and which panels appear by using the "Edit entry form settings Settings" link in the main toolbar at the beginning of the form.

If you have anything else to report, please let us know here!
earnedmystripes: (Default)

[personal profile] earnedmystripes 2013-11-26 01:31 am (UTC)(link)
hi! for some reason when I was trying to select an icon on the beta create entries page, the icon selection wouldn't take? I tried it on both Chrome and Firefox and it kept going back to default even though it showed as chosen in the "browse" window. the icon dropdown list when i tried to force it that way also had just blank space for any icons that didn't have keywords, instead of pic#...

I can take screencaps if this description isn't enough. Thank you!
Edited (oops sent too fast) 2013-11-26 01:32 (UTC)
earnedmystripes: (Default)

[personal profile] earnedmystripes 2013-11-27 06:28 am (UTC)(link)
Oh, okay! That was the first time it had ever happened to me and it wasn't happening elsewhere so I thought it was related to the codepush. But thank you for answering!

[personal profile] lizvogel 2013-12-02 04:43 pm (UTC)(link)
(I've mentioned this on a couple of News posts, but not sure if it ever got over here. Sorry if this is a duplicate.)

In Opera 10, the Subject and Entry fields are unlabeled. Or rather, the labels appear and then are wiped away by something as the page finishes loading, so fast that they're only visible for a second if my internet connection is really sucking that day. Not a disaster, but it'd be nice to have them. (And of course I don't know if anything else is affected, since I didn't know there were labels until someone else mentioned them.)

Everything else on the beta update page appears to be working fine.

Opera 10.00 (Yes, I know it's old. I like it.)
WinXP
no browser extensions, JavaScript is enabled, etc.
lorata: (Margo - Hat Man)

[personal profile] lorata 2013-12-04 04:53 am (UTC)(link)
this is not a complaints post, this is a "hnnnnnnnngh omg why did I not get the beta create entries page sooner it is so sexy I love you guys hnalkfns;ldkfj;" post.

so.

there's that.

(seriously, the drop-down tags is so much better than the auto-fill and was my only real beef with DW's old create entries page, and the whole drag-and-rearrange-or-hide thing solved a problem I didn't know I had EVERYTHING IS BEAUTIFUL)

***EDITED TO ADD***

I actually had been waffling on whether to renew my paid account because I crosspost to LJ and all my discussion/commenting goes on there, but one look at your new create entries page vs the migraine-inducing travesty that is LJ's and I immediately went and bought a new 12-month.
Edited (forgot to add something) 2013-12-04 04:57 (UTC)
inhell: (Default)

[personal profile] inhell 2013-12-04 09:57 pm (UTC)(link)
Oh, wonderful, I was coming here to ask about this very thing. Thank you!
zaluzianskya: (Default)

[personal profile] zaluzianskya 2013-12-19 04:11 am (UTC)(link)
Hi! I was just wondering, when the new create entries page is live and ready, would it be possible to get some sort of option to copy our preferences (via perhaps a text string of some sort) and paste them somewhere to quickly set them (such as on a different account)? It would be really useful to me since I have a lot of different accounts, and I'm sure other RPers would find it helpful too.
zaluzianskya: (Default)

[personal profile] zaluzianskya 2013-12-19 04:13 am (UTC)(link)
All right! On my way :)
eldhenn: (Default)

Crosspost do not work for new entries.

[personal profile] eldhenn 2014-01-23 06:48 pm (UTC)(link)
I have a setting "always crosspost to LJ", and in old interface my entries actually always do that.
In new interface, I have "checked-and-disabled" checkbox under "Crosspost" panel. And entry DO NOT crossposted once it posted to DW! I have to edit the entry, and then I can check "crosspost to particual account" checkbox (which is shown unchecked!), and then it finally proceed.

My browser is Google Chrome 34.
eldhenn: (Default)

Re: Crosspost do not work for new entries.

[personal profile] eldhenn 2014-01-24 07:06 pm (UTC)(link)
Or, after unsuccessful post (invalid date or whatever), page reloads, and I can see "crosspost to particual account checkbox" and be able check it on.
ninetydegrees: Drawing: a girl's face, with a yellow and green stripe over one eye (Default)

Can't remove mood?

[personal profile] ninetydegrees 2014-01-29 07:50 pm (UTC)(link)
I wanted to remove a mood on one of my entries so I switched to 'none or other' and saved but it didn't work: mood's still there. Am I supposed to do this differently?
syntheid: [Elementary] Watson drinking tea looking contemplative (Default)

No custom filtering?

[personal profile] syntheid 2014-04-11 02:13 pm (UTC)(link)
So I'm suddenly not able to select custom filters from the beta version. My filters still exist, and I can pick them if I turn off beta testing, but for whatever reason, they're not available from the new page anymore. Not sure if this should actually go through the normal support channels or not since it was working and stopped, but the page said to report issues here.
syntheid: [Elementary] Watson drinking tea looking contemplative (Default)

Re: No custom filtering?

[personal profile] syntheid 2014-04-11 03:12 pm (UTC)(link)
Ahh, there we go, I should've thought of that, thanks!
blueraccoon: (Default)

[personal profile] blueraccoon 2014-04-14 05:14 am (UTC)(link)
Hey - I'm having ongoing issues where when I create a post, it hides the icon options and the crosspost options. I get the little headers that says "Crosspost" but the "crosspost this entry" is grayed out and when I do post, it doesn't cross. I also can't pick an icon because that box is just...gone.

I'm using Chrome 34. As a note, when I tried to create a post in Safari it worked just fine, so I am a confusedbecc. This may be a browser bug, as Chrome's been a major pain in my ass lately, but thought you should know?
blueraccoon: (Default)

[personal profile] blueraccoon 2014-04-14 04:34 pm (UTC)(link)
I thought it might be; Chrome is being really annoying lately :( Thanks though!
blueraccoon: (Default)

[personal profile] blueraccoon 2014-04-21 03:30 pm (UTC)(link)
So, I don't know if this helps or not, but I have discovered that if I use the beta page I still have that problem - BUT if I change my "posting to" option to a different community I get the icon options and the crosspost options again, and then if I switch back to my journal those options remain.

I also discovered earlier that if I post the entry, then go in and edit it, I get the icon/crosspost options.

Chrome is driving me batty.
tryslora: photo of my red hair right after highlighting (Default)

[personal profile] tryslora 2014-04-28 01:30 am (UTC)(link)
In the last couple of weeks when I create entries with the beta create page, I can't load tags with the Browse button and the crossposting is selected, but it doesn't select where to crosspost to. If I edit the post, I can load the tags and select for crossposting, but not when I create a new one. Has something changed? This is happening on multiple computers (but always in Chrome because that's my usual browser)--both Mac and PC.
tryslora: photo of my red hair right after highlighting (Default)

[personal profile] tryslora 2014-04-28 01:31 am (UTC)(link)
...and I didn't scroll down far enough. I see the others, and I will just hope Chrome updates again soon and maybe fixes it. Thanks! Sorry!
telophase: (Default)

[personal profile] telophase 2014-06-23 09:27 pm (UTC)(link)
I just noticed that I can't post to anything other than my own journal on Firefox 30.0/Win7 using the beta page. The "Post to:" shows just my journal, none of the communities I have posting access to, and it's without the drop-down menu. (Chrome is working fine.)
telophase: (Default)

[personal profile] telophase 2014-06-23 09:50 pm (UTC)(link)
And now it's back!
fu: Close-up of Fu, bringing a scoop of water to her mouth (Default)

[personal profile] fu 2014-06-24 01:16 am (UTC)(link)

Weird! But I'm glad it resolved resolves itself.

ilthit: (Default)

[personal profile] ilthit 2014-07-19 07:54 am (UTC)(link)
I've had the beta test on for ages, never had any trouble, but this morning the "post entry" button became unclickable? I tried several times. Odd. The non-beta posting page works fine.

[personal profile] jazzyjj 2016-06-19 05:31 pm (UTC)(link)
Hope somebody sees this. I originally posted this at the entry above this one, but then I saw this and figured my comment belonged here. I just began testing the new beta Create Entries page this morning. I'm assuming this is the latest beta, since the comm hasn't been updated for like a year and a half. But anyway, I'm running the latest version of OS X El Capitan on my MacBook Air. I've tested with both VoiceOver and Chromevox, and haven't had any issues thus far. I like the new settings form.
zaluzianskya: (Default)

[personal profile] zaluzianskya 2016-07-13 02:06 am (UTC)(link)
How close is this to complete? I've been using the beta for so long I forget it's not the default.
Edited 2016-07-13 02:06 (UTC)
ironpeacockworks: Yes I use a treadle. :) (Default)

[personal profile] ironpeacockworks 2017-04-30 04:49 pm (UTC)(link)
Annoying quibble:

I have no apparent way to select a specific comment option for a particular post. If I'm missing something, please point me to it. :)

The option I'm looking for is whether I want all comments screened for "that specific post" (when it's not the journal default.) I'm looking to apply this to a "sticky", but it could be useful for any post on anyone's journal.
Edited 2017-04-30 16:51 (UTC)